VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMEEN

Wat is Handlefy?

Handlefy is storage on demand. Het opslaan van spullen kan een heel gedoe zijn: offertes opvragen, opslag huren, borg betalen, passend vervoer huren, sjouwen, vrienden bellen om mee te helpen sjouwen, inladen, uitladen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met de app van Handlefy is dit verleden tijd. Met een paar drukken op de knop halen wij jouw spullen op, slaan we ze op en brengen ze weer netjes terug. Je hoeft je nergens meer zorgen over te maken.

 

Hoe werkt Handlefy?

De huidige wereld van opslag kent weliswaar veel gedoe, maar bestaat ook uit héél veel kennis en kunde. Professionele verhuizers volgen speciale trainingen en cursussen hoe ze het beste met jouw spullen kunnen omgaan en opslaglocaties zijn in sommige gevallen veiliger dan een bank. Wij voegen hier nog gemak aan toe, en zo ontstaat de ijzersterke service van Handlefy. Hoe dit precies werkt?

 

1. Via onze app vul je in wat je op wilt slaan. Je maakt er een foto van en vervolgens berekenen wij voor jou hoeveel ruimte je nodig hebt en zoeken we direct de beste opslaglocatie.

2. Wij halen je spullen op, op een moment dat het jou uitkomt. Alles is voor je geregeld en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

3. Vanuit je broekzak kun je bepalen welke spullen je wanneer terug wilt laten bezorgen. Wij bezorgen jouw spullen dan weer netjes terug.

 

Waarom zou ik Handlefy gebruiken in plaats van self storage?

Self storage is een hele veilige manier om je spullen op te slaan. Het nadeel is dat het vaak gepaard gaat met veel gedoe. Zo moet je bijvoorbeeld een opslag huren, borg betalen, een bus of een aanhanger huren, weer borg betalen, spullen sjouwen, inladen, uitladen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij Handlefy bieden we je dezelfde veilige manier van opslaan, alleen dan zonder gedoe.

Wat kan ik opslaan?

 Zo’n beetje alles! Zolang het maar in lijn is met ons Beleid Verboden Artikelen.

Prijzen en betaling

Hoeveel kost Handlefy?

Voor de service van Handlefy betaal je niets. Je betaalt alleen om je spullen te laten ophalen, te laten opslaan en om deze terug te laten brengen. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen wordt de prijs berekend, deze zie je meteen verschijnen in onze app.

Hoe berekenen jullie het aantal kubieke meters?

Via onze app kun je heel gemakkelijk, aan de hand van vaste afmetingen, de grote van jouw spullen invoeren. Onze app berekent vervolgens hoeveel kubieke meters jij nodig hebt om je spullen te kunnen opslaan. De kosten worden afgestemd aan de hand van het aantal kubieke meters.

Wanneer krijg ik de rekening?

Nadat je een afspraak hebt gemaakt voor het ophalen van jouw spullen kun je in de web-app, via ideal, betalen. Wanneer de betaling is voltooid krijg je per mail van ons een bevestiging en tevens de factuur.

Hoe zeg ik mijn opslag op?

Heel makkelijk. Zodra jij een afspraak hebt ingepland voor de retournering van al jouw spullen, zeggen wij automatisch het contract voor je op. Dit kan op elk gewenst moment, maar er gelden wel bepaalde opzegtermijnen. Meer informatie hierover is terug te vinden in ons Opzeggingsbeleid.

Inpakken

Hoe bereid ik mij voor op het ophalen van mijn spullen?

In beginsel ben je zelf verantwoordelijk voor het inpakken van spullen welke dit, volgens jou, nodig hebben. Denk hierbij vooral aan kleinere en breekbare spullen. Onze vervoerders kunnen je natuurlijk bijstaan met raad en daad, maar om een zo plezierig en efficiënt mogelijke ophaal van spullen mogelijk te maken is het fijn wanneer je dit (grotendeels) zelf al hebt gedaan.

Helpt Handlefy met het inpakken van mijn spullen?

Handlefy helpt je in beginsel niet met het inpakken van je spullen. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Mocht je echter hulp nodig hebben met bijvoorbeeld grotere spullen, of graag advies willen over hoe je kleine en/of breekbare spullen het beste kunt inpakken, staan wij je natuurlijk graag bij. Het is wel belangrijk om te weten dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de hulp die Handlefy (extra) verschaft. 

OPHALEN

Hoeveel kost het ophalen van mijn spullen?

Het ophalen van spullen is (net als de huur van de opslag en het terugbrengen van je spullen) afhankelijk van de hoeveelheid spullen welke je wilt laten ophalen. Aan de hand van de berekende kubieke meters maken wij automatisch een prijs voor het huren van opslagruimte én het ophalen van jouw spullen. Deze prijs krijg je meteen te zien in onze app.

Hoe kan ik het geplande ophalen van mijn spullen annuleren?

Je kunt het geplande ophalen van je spullen kosteloos annuleren door uiterlijk 24 uur van te voren een mailtje te sturen naar: info@handlefy.com. Wanneer annulering of wijziging geschiedt na het verstrijken van deze 24-uurs termijn, kunnen er mogelijk kosten verbonden zijn aan de annulering of wijziging.

Kan ik jullie opslaglocatie bezoeken om mijn spullen af te leveren?

Handlefy werkt vanuit een full-service principe. Dit betekent dat wij jouw spullen voor je ophalen, opslaan en ook weer terugbrengen. Het is dus niet mogelijk om zelf de opslaglocatie te bezoeken, of om je spullen zelf te brengen en/of op te halen. Dit doen we voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen. Mocht u om een of andere reden genoodzaakt zijn om toegang te hebben tot uw spullen, dan kunt u altijd contact opnemen met ons via info@handlefy.com.

Terugbrengen

Hoe kan ik het terugbrengen van mijn spullen inplannen?

Het inplannen van een afspraak voor het terugbrengen van je spullen is heel eenvoudig. Wanneer je in onze app de spullen selecteert welke je graag terug wilt, krijg je de mogelijkheid ‘return storage’. Net als met het laten ophalen, kun je dan makkelijk een afspraak inplannen. Wij brengen je spullen vervolgens op het afgesproken tijdstip terug.

Hoeveel kost het terugbrengen van mijn spullen?

Net als met het ophalen is dit afhankelijk van de hoeveelheid spullen welke je graag wilt laten terugbrengen. Wanneer je de spullen selecteert, en vervolgens een afspraak inplant, krijg je de kosten hiervan te zien. Deze kun je, via ideal, meteen afrekenen. Je mag ervan uitgaan dat de kosten van het terugbrengen vergelijkbaar zijn met de kosten van het ophalen.

Hoe kan ik het geplande terugbrengen van mijn spullen annuleren of wijzigen?

Je kunt het geplande terugbrengen van je spullen kosteloos annuleren of wijzigen door uiterlijk 24 uur voor aanvang van de geplande afspraak een mailtje te sturen naar: info@handlefy.com. Wanneer annulering of wijziging geschiedt na het verstrijken van deze 24-uurs termijn, kunnen er mogelijk kosten verbonden zijn aan de annulering of wijziging.

Wat gebeurt er wanneer ik al mijn spullen heb laten terugbrengen?

Wanneer je al je spullen hebt laten terugbrengen hebben wij voor jou alle contracten waaraan kosten zijn verbonden opgezegd. Wanneer er is voldaan aan de opzegtermijn betaal je hierna dus geen huurkosten meer.

Veiligheid en bescherming

Wie haalt mijn artikelen op?

Je spullen worden opgehaald door Handlefy medewerkers, of door aangesloten partijen. Wij zullen ons tijdens het ophalen van je spullen altijd legitimeren, zodat je zeker weet dat je spullen in goede handen zijn.

Waar worden mijn spullen opgeslagen?

Bij Handlefy zijn uitsluitend vooraanstaande opslaglocaties aangesloten welke al (tientallen)jaren ervaring hebben met het opslaan van spullen. Jouw spullen worden, afhankelijk van je locatie, naar de dichtstbijzijnde, aangesloten opslaglocatie gebracht. Hier worden je spullen netjes en veilig opgeslagen.

Wat voor een verzekeringsdekking biedt Handlefy voor mijn spullen?

De veiligheid van jouw spullen staat bij ons te allen tijde op de eerste plaats. Wij behandelen je spullen derhalve altijd met de groots mogelijke zorg. Dit betekent echter niet dat er nooit iets fout kan gaan. Daarom zijn jouw spullen tijdens het vervoer verzekerd tot een waarde van €250,- euro. Tijdens de opslag geldt de verzekering van de opslaglocatie, welke normaliter een secundaire dekking van €5000,- euro betreft, met een eigen risico van €250,- euro.