fbpx

4 tips voor meer ruimte in huis!

Meer ruimte is voor veel mensen de belangrijkste reden om te verhuizen. Een extra slaapkamer, een (grotere) tuin, meer opbergruimte, etc. Daartegenover staat de trend van het wonen op weinig vierkante meters, door middel van bijvoorbeeld Tiny Houses. Of je nu meer of juist minder ruimte zoekt, één ding blijft belangrijk: hoe deel ik mijn ruimte zo goed en zo praktisch mogelijk in? Daarom hebben wij wat handige tips op een rijtje gezet:

  1. Gebruik een licht kleurenpalet

Licht=ruimte. Lichte kleuren geven een ruimtelijker gevoel dan donkere kleuren. Het is daarom aan te raden om lichte kleuren te gebruiken voor bijvoorbeeld je muren, plafond en zelfs voor je vloer. Wil je toch wat meer spanning in je interieur? Maak dan gebruik van accentkleuren, maar onthoudt dat accentkleuren niet de overhand moeten hebben.

  1. Ga de hoogte in

Zeker wanneer je opbergruimte zoekt is het slim om naar de hoogte van de ruimte te kijken in plaats van vloerruimte. Door gebruik te maken van hoge, smalle (opberg)kasten oogt een ruimte hoger en daarmee ruimtelijker. Daarnaast heb je meteen wat meer plek om je spullen op te bergen!

  1. Organiseer je spullen

Rondslingerende spullen zorgen ervoor dat een ruimte klein oogt. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je spullen zo goed mogelijk opgeborgen zijn. Dit kan lastig zijn, zeker wanneer je over weinig ruimte beschikt. Maar wanneer je gebruikt maakt van kleine organizers en planken systemen lukt het iedereen om een ruimte opgeruimder te laten ogen.

  1. Ontspullen

De laatste en misschien wel belangrijkste tip: wees niet bang om afscheid te nemen van overbodige spullen. Gebruik je bepaalde spullen nog af en toe, of zijn spullen seizoensgebonden, zoals je ski- of zomerspullen? Overweeg dan om deze spullen in opslag te doen. Wil je graag meer informatie over ontspullen? Kijk dan even naar onze vorige blog (http://handlefy.com/ontspullen-maar-hoe/), daar leggen we het allemaal in uit!

Nieuwsgierig naar meer tips over het organiseren van je spullen? Houd dan onze blog in de gaten of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

>