fbpx

Kleiner wonen? De 3 belangrijkste tips voor een kleine woning

Kleiner wonen wordt steeds populairder. Enerzijds door de stijgende prijzen in de woningmarkt, anderzijds omdat we allemaal gewoon wat meer gemak willen ervaren. Want ja, kleiner wonen is écht een gemak wanneer met zijn tweetjes bent of simpelweg ouder wordt. Maar eerlijk is eerlijk. Het kan wel even wennen zijn om van een huis met meerdere slaapkamers je intrek te nemen in een huis met misschien één of twee kamers. Daarom hebben we wat leuke tips voor je op een rijtje gezet om het maximale uit jouw woning te halen.

 

1. Kleiner wonen betekent keuzes maken

Kleiner wonen betekent keuzes maken. Je hebt nou eenmaal niet zoveel oppervlakte om je spullen op kwijt te kunnen. Maak daarom altijd een goede overweging voordat je iets wilt kopen of je het wel écht nodig hebt en wilt. Zo voorkom je dat jouw huis binnen no-time vol staat met leuke stoeltjes waar eigenlijk nooit iemand op zit of pannen die je nooit gebruikt.

 

2. Benut de ruimte die je hebt

Omdat je nou eenmaal niet zoveel ruimte te besteden hebt is het extra belangrijk om de ruimte die je hebt goed besteed. Een goede manier om dit te doen is het gebruik van multifunctionele meubelen. Denk bijvoorbeeld aan een bank waarin je ook je dekens kunt opslaan of een kast met spiegel. Maar ook met een hoogslaper met een bureau eronder benut je de ruimte goed. Zo zorg je ervoor dat je weer ruimte overhoudt voor andere spullen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon super handig!

 

3. Ga de hoogte in

De hoogte ingaan is een manier die je ook terugvindt buiten je huis. Kijk bijvoorbeeld naar de wolkenkrabbers in New York waarbij men bijna standaard hoger dan 200 meter de lucht in gaat. Dit principe werkt ook heel erg goed in huis. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van wandplanken, hoge kasten of het stapelen van dozen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw woning enerzijds netjes blijft en meer spullen kwijt kunt.

>