4 tips voor het organiseren van je spullen!

Spullen kunnen onbewust voor veel onrust zorgen in huis, maar ook in je hoofd. Het is daarom belangrijk om rust te vinden in omgevingen waar je veel tijd doorbrengt, zoals thuis of op kantoor. Daarom hebben wij deze 4 tips voor het beter organiseren van je spullen op een rijtje gezet:

1. Ontspullen

Ontspullen, of declutter is inmiddels een bekende term. Het houdt in dat je overbodige spullen weggooit. Je kunt je spullen natuurlijk organiseren totdat je een ons weegt, maar wanneer je spullen behoudt welke je echt niet meer gebruikt blijf je bezig. Daarom is het belangrijk om spullen weg te gooien, wanneer je ze echt niet meer gebruikt (of gaat gebruiken).

 

2. Geef spullen een vaste plek

Veel spullen in je huis hebben natuurlijk al een vast plekje, maar er zijn genoeg kleinere spullen die vaak door het huis slingeren. Denk aan pennen, kabels, tijdschriften, etc. Je zult merken dat wanneer je dergelijke spullen een vast plekje geeft, je huis meteen een stuk rustiger is.

3. Je spullen in opslag

We hebben allemaal wel seizoensgebonden spullen in, of rondom het huis. Denk aan de kerstboomversieringen, winterkleding, zomerkleding of zelfs je tuinset. Veelal slaan we deze spullen op in een schuurtje of op de zolder. Deze zitten vaak zo vol dat je haast de deur niet meer durft open te maken. Naast dat het vaak zonde van de ruimte is, word je er onbewust ook onrustig van. Het is daarom de moeite waard om te overwegen om je spullen bij een opslaglocatie onder te brengen. Dan kun je van die rommelzolder wellicht zelfs een hobbyzolder maken.

4. Catalogiseer je spullen

Last but not least. Ken je het onrustige gevoel dat je nog ontelbare to do’s hebt en deze nooit allemaal gaat onthouden of op tijd af gaat krijgen? We’ve all been there. Vaak helpt het om je taakjes uit te schrijven. Hierdoor heb je overzicht over wat er nog allemaal moet gebeuren. Dit zelfde geldt voor je spullen. Vaak voelen we ons een beetje overweldigd door de spullen om ons heen en heeft het een verlammende werking. Het is daarom goed om je spullen te catalogiseren, zodat je overzicht hebt van de spullen die je hebt. Dit geeft controle en daarmee rust.

Nieuwsgierig naar meer tips over het organiseren van je spullen? Houd dan onze blog in de gaten of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

>