fbpx

Zoveel ruimte kun je besparen door je kerstspullen niet op zolder te zetten…

Nu de kerstdagen achter ons liggen komt dat ene moment steeds dichterbij… Het moment dat de kerstboom eraan moet geloven en dat alle kerstversieringen weer terug de doos in mogen. Daar willen wij het zo vlak voor het nieuwe jaar even met jullie over hebben.

Elk jaar, zodra de Sint het land verlaat, komen de mooiste kerstversieringen van zolder af. De kerstboom, -stal, -kransen, verlichting, noem het maar op. Begin januari verdwijnen deze echter weer terug naar zolder. En dat viel ons op. Dit betekent namelijk dat je kerstspullen ongeveer 4 weken in het jaar gebruikt. Daartegenover staat dat kerstspullen dus ongeveer 48 weken(!) ruimte in nemen op zolder. Ruimte welke je wellicht goed voor andere dingen zou kunnen gebruiken.

Dat vonden wij best wel gek. Kerstpullen kunnen namelijk al gauw tot 4 vierkante meter aan vloerruimte innemen. Ter illustratie: menig badkamer heeft een vloeroppervlakte van 5 vierkante meter. En dan hebben we het alleen over kerstspullen, dit geldt bijvoorbeeld ook voor zomer- of winterspullen, en andere artikelen welke we sporadisch gebruiken.

Wanneer we alles bij elkaar optellen is de hoeveelheid ruimte welke we hiervoor gebruiken goed voor een extra slaapkamer, badkamer of hobbyruimte. Naast dat we deze ruimte wellicht zelf goed kunnen gebruiken, betekent dit ook een waardevermeerdering van je huis. Het is dus wellicht interessant om te overwegen om dergelijke spullen op een andere manier op te slaan. Bijvoorbeeld via Handlefy. Dan zijn je spullen uit huis, maar wel binnen handbereik wanneer je ze weer nodig hebt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

>