fbpx

Thuiswerken? Zo creëer jij een goede werkplek!

Werken vanuit thuis, we doen het steeds meer. Of je nu zelfstandige bent of af en toe een dagje thuiswerkt, een goede werkplek is belangrijk voor je productiviteit. In deze blog lees je 3 belangrijke tips om een goede werkplek te creëren:

  1. Een vaste werkplek

Gesetteld aan de keukentafel. Laptop, internet en een kopje koffie erbij. Voor veel mensen volstaat dit als werkplek. Vaak is deze plek ook prima voor een paar uurtjes, maar wanneer je langdurig geconcentreerd dient te blijven is dit niet aan te raden. Waarom niet? Omdat je in deze situatie snel bent afgeleid door persoonlijke spullen. Hierdoor is het lastig om langdurig je concentratie vast te houden en dus productief te zijn. Daarom is het aan te raden om een plek toe te wijzen welke alléén bedoeld is om te werken.

  1. Goede verlichting

Het belang van goede verlichting wordt vaak onderschat. En dat terwijl het juist belangrijk is voor je concentratievermogen en energielevel. Je hersenen associëren donker bijvoorbeeld met rust, en licht juist met actief zijn. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat jouw werkplek altijd goed verlicht is. Bij voorkeur door middel van daglicht. Dit is niet alleen goed voor je concentratie, maar ook voor je energierekening!

  1. Frisse lucht

Wanneer je in een afgesloten ruimte werkt is het belangrijk dat je genoeg zuurstof binnenkrijgt. Zuurstof houdt je hersenen fris en actief. Sterker nog: frisse lucht versnelt je hersenen. Het heeft daarmee eenzelfde soort werking als een kopje koffie. Het is dus aan te raden om een werkplek te kiezen waar je een raam open kunt zetten. Een andere aanrader is om planten, zoals een varen, te plaatsen. Deze hebben namelijk een luchtzuiverende werking.

Ben je benieuwd naar meer tips over het creëren, inrichten of organiseren van ruimte? Houd dan onze blog in de gaten!

>